Maurits de Vries

Bands & Projecten

Naast de nodige vaste bands heb ik altijd al side-projects gehad. Mijn honger voor muziek is namelijk niet met een enkele boterham te stillen. De invulling van deze projecten variëren evenveel als mijn muzikale voorkeur. Hieronder vind je enkele voorbeelden van bands en projecten waar ik in speel of gespeeld heb.

Tim Vantol

House Of Rock

Heroes And Ghosts

Sing-a-long

Singshop

Wrecking Crüe

———————————

Overige projecten / opdrachten:

Erase (2021): Coronacrises, dus geen shows. Gelukkig kunnen we met muziek stoom afblazen. Daarom hebben Ruud van Deventer en ik het nummer Erase geschreven en samen opgenomen met onze muziekmatties Gio Sliwa en Sauro Locchi.

Les Amices (2021): Deze heren hadden de muziek al geschreven maar zochten een drummer om het in te drummen. Zo geschiede. De drums zijn bij mij thuis opgenomen in mijn studio en gemixt door Les Amices zelf.

De Opener (2014)Woes Ploum aka De Opener had een bucketlist die hij af aan het werken was. Eén punt op zijn lijst was dit nummer. Nadat hij het geschreven had heeft hij mij gevraagd om dit nummer van drums te voorzien.

De Opener – Ogendicht (geproduceerd door Robin van Loenen)


PollyAnna
(2014)Britt Pols aka PollyAnna is een singer-songwriter uit Dordrecht. Toen ze genoeg nummers geschreven had om haar debuut album Indigo op te nemen heeft ze mij gevraagd deze in te drummen. Opgenomen en gemixt door Robin van Loenen. Haar eerste singel Sing is in de media zeer goed ontvangen en heeft haar o.a. een vaste gast bij 3FM gemaakt!

The Hot Stewards (2012): Geen enkele zaal was meer veilig met deze band. De jaren 80 disconummers getransformeerd in strakke rocksongs gecombineerd met een hyperactieve band zorgde ervoor dat van elke show een feest gebouwd werd!  Enkele hoogtepunten: een uitverkocht Paradiso, Parkfeest, Bevrijdingsfestival R’dam en de uitverkochte Farewell Shows.


Studio
(2009): Aan het rammen in de studio bij Frans Vermast voor het opnemen van de drums voor Davenport.


Rock Nation
 (2008): Lekker aan het knallen in het Paard van Troje, Den Haag, tijdens de finale van Rock Nation.

Davenport (2009): Bij Davenport was ik de drummer. Dit zorgde er logischerwijs voor dat bij het schrijven mijn focus voornamelijk bij de drums lag. Dit heeft mij er echter nooit van weerhouden om de gitaar erbij te pakken, zoals bijvoorbeeld bij het nummer Curtain Falls het geval is geweest.

Davenport – Curtain Falls (geproduceerd door Frans Vermast)

Worldwide Ponyride (2008): Wanneer ik muziek schrijf begin ik meestal bij de gitaarpartijen. Tijdens mijn tijd als gitarist bij Worldwide Ponyride heb ik me dan ook als songwriter flink uit kunnen leven.

Worldwide Ponyride – Change (eigen beheer)

Worldwide Ponyride – Naive (eigen beheer)

Reacties zijn gesloten.