Heroes, ghosts and bones in box…………………………………………………………………………………………..by Maurits de Vries

Maurits de Vries

Vanaf jongs af aan zat Maurits al op alles te trommelen. De keuze om te gaan drummen was dan ook snel gemaakt. Doordat zijn broer vroeger fanatiek gitaar speelde was er in huize de Vries altijd wel een gitaar in de buurt. Wanneer het te laat was om te drummen pakte hij daarom de gitaar. Maurits blijkt een enthousiast autodidact te zijn. De eerste opnames met een geleende Tascam tape-recorder worden gemaakt en al snel zijn de eerste bandjes een feit. Vanaf dat moment heeft hij in vele bands gespeeld, zowel als drummer als gitarist.

In Worldwide Ponyride was Maurits gitarist. Hier heeft hij de smaak van het live-spelen goed te pakken gekregen. Grote podia, kleine podia, plugged en unplugged….alles kwam voorbij. Verschillende radio stations werden aangedaan en meerdere bandwedstrijden werden gewonnen.
Door Rock Nation is hij weer als drummer het podium opgeklommen. In deze nationale talentscout van Edwin Jansen (AT Producions) en Dennis Weening waarin op zoek werd gegaan naar de nieuwe rockband van Nederland, was Maurits uiteindelijk één van de drummende finalisten.
Los van verschillende projecten die daaruit voortvloeide, is hij gaan drummen in Davenport. Door hard werken werden ze al snel te gast gevraagd bij 3FM en speelde ze shows met o.a. The Deaf en de Heideroosjes.
Met The Hot Stewards was echter geen enkele zaal meer veilig. De jaren 80 disconummers getransformeerd in strakke rocksongs gecombineerd met een hyperactieve band zorgde ervoor dat van elke show een feest gebouwd werd!  Enkele hoogtepunten: een uitverkocht Paradiso, Parkfeest, Bevrijdingsfestival R’dam en de uitverkochte Farewell Shows.
Toen de band stopte had Maurits meer tijd voor zijn soloproject Heroes and Ghosts. Vrij van genres en vrij van alle grenzen schrijft hij hier nog altijd muziek voor vanuit het hart.
Daarnaast is hij ook meer gaan roadien voor verschillende bands. Zo heeft hij onder andere als backliner een Europese tour gedaan met Anneke van Giersbergen (The Gathering, The Gentle Storm).
Ook werd er steeds meer sessiewerk gedaan. Zo werd hij bijvoorbeeld gevraagd om het album Indigo van PollyAnna in te drummen, later nog door Giel Beelen benoemd tot ‘het geluid van 2015’ bij De Wereld Draait Door.
Met Tim Vantol’s akoestische folk punkrock speelt Maurits momenteel nog door heel Europa.
Daarnaast speelt hij momenteel ook nog in House of Rock waar 90’s house classics tot rockende medley´s worden omgebouwd.

Tevens is Maurits trotse endorser van Balbex stokken, Cympad, Amedia cymbals en Drumplates.

Reacties zijn gesloten.