Maurits de Vries

Media

Zowel het podium als de studio hebben hun magische krachten. Live kan je je helemaal laten gaan en alles eruit gooien. In de studio hoor je echter alles. Dan is het weer de kunst om alles zo clean, zo strak of juist met een swing of whatever kind of feeling te spelen. Beide geven mij echter een kick en vind ik dan ook te gek om te doen.

Erase (2021): Coronacrises, dus geen shows. Gelukkig kunnen we met muziek stoom afblazen. Daarom hebben Ruud van Deventer en ik het nummer Erase geschreven en samen opgenomen met onze muziekmatties Gio Sliwa en Sauro Locchi.

House of Rock (heden): Met House of Rock gaat elke tent los. Inmiddels hebben we met dit gezelschap heel wat vette plekken mogen rocken. O.a. Paaspop, Zwarte Cross, 7th Sunday, Alle Remmen Los en Festyland. En we zijn nog lang niet klaar!

Tim Vantol (heden): Met Tim hebben we al heel wat kilometers gereden en zullen we nog veel meer kilometers gaan maken. De onderstaande video’s verklaren waarom we dit doen!


De Opener
(2014)Woes Ploum aka De Opener had een bucketlist die hij af aan het werken was. Eén punt op zijn lijst was dit nummer. Nadat hij het geschreven had heeft hij mij gevraagd om dit nummer van drums te voorzien.

De Opener – Ogendicht (geproduceerd door Robin van Loenen)


PollyAnna
(2014)Britt Pols aka PollyAnna is een singer-songwriter uit Dordrecht. Toen ze genoeg nummers geschreven had om haar debuut album op te nemen heeft ze mij gevraagd deze in te drummen. Haar eerste singel Sing is in de media zeer goed ontvangen en heeft haar o.a. een vaste gast bij 3FM gemaakt!

PollyAnna – Sing (geproduceerd door Robin van Loenen)

PollyAnna – Indigo (geproduceerd door Robin van Loenen)


The Hot Stewards
 (2012): Promo van 2012

The Hot Stewards (2012): Relight My Fire.


Studio
(2009): Aan het rammen in de studio bij Frans Vermast voor het opnemen van de drums voor Davenport.


Rock Nation
 (2008): Lekker aan het knallen in het Paard van Troje, Den Haag, tijdens de finale van Rock Nation.

Davenport (2009): Bij Davenport was ik de drummer. Dit zorgde er logischerwijs voor dat bij het schrijven mijn focus voornamelijk bij de drums lag. Dit heeft mij er echter nooit van weerhouden om de gitaar erbij te pakken, zoals bijvoorbeeld bij het nummer Curtain Falls het geval is geweest.

Davenport – Curtain Falls (geproduceerd door Frans Vermast)

Worldwide Ponyride (2008): Wanneer ik muziek schrijf begin ik meestal bij de gitaarpartijen. Tijdens mijn tijd als gitarist bij Worldwide Ponyride heb ik me dan ook als songwriter flink uit kunnen leven.

Worldwide Ponyride – Change (eigen beheer)

Worldwide Ponyride – Naive (eigen beheer)

Reacties zijn gesloten.